Eerste Edese Marathon en Heiderun naar 2022

Eerste Edese Marathon en Heiderun naar 2022

Ede – 10 juni 2021. De eerste Edese marathon en Heiderun worden op z’n vroegst in het najaar van 2022 weer georganiseerd.
Kleine sprong terug in de tijd: de organisatie nam in juni 2020 het besluit om het evenement – wat gepland stond op 10 oktober 2020 – af te gelasten en komt tot de conclusie dat najaar 2021 nog te vroeg is voor het feestelijke evenement vanwege alle (potentiële) maatregelen die genomen moeten worden.

 
Evert Schipper – voorzitter Climax Ede: “Bij onze keuze vorig jaar stond gezondheid en veiligheid van de deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers voorop en daar is helaas nog niets aan veranderd”. Maurits van Engelenhoven – voorzitter Heiderun: “Omdat we onze deelnemers een fantastisch event willen bieden zonder beperkende Corona-maatregelen te moeten nemen, zijn we helaas genoodzaakt het evenement op dit moment nog niet plaats te laten vinden. We vinden dit natuurlijk ontzettend jammer, maar verheugen ons enorm op volgend jaar!”

 
De organisatie verwacht eind 2021 bekend te maken op welke datum (najaar 2022) het evenement wordt georganiseerd. Medio voorjaar 2022 zal de inschrijving geopend worden en zal ook de route bekend worden gemaakt.