Nieuw jaar

2020 zou hét jaar zijn

2020 zou hét jaar worden. De viering van Nederland 75 jaar bevrijd, het lustrum van de Heiderun én een primeur voor de gemeente Ede: de eerste Edese marathon.
Een schitterend project waar stichting de Heiderun Ede en atletiekvereniging Climax samen aan hebben gewerkt. Met alle vrijwilligers, partners, sponsoren, gemeente en provincie zou het een dag worden om nooit te vergeten.

Helaas werd 2020 anders dan voorgesteld. Het Coronavirus deed zijn intrede en voor velen van ons veranderde het dagelijkse leven compleet: we gingen thuis werken, scholen gingen dicht, horeca werd gesloten en samenkomen werd aan banden gelegd. De indrukwekkende beelden van de overvolle ziekenhuizen heeft ons allemaal laten zien waar het virus toe in staat is.

In de tweede helft van 2020 gloorde er even hoop; want wellicht was er een andere datum mogelijk? Of een event met minder deelnemers? Allerlei afstand houdende maatregelen? Alle ideeën ten spijt, er was maar één optie en dat was cancelen.

Nu is het januari 2021 en ten diepste is er niet veel veranderd. Veel dingen die onzeker waren zijn dat nog steeds. We zitten middenin een tweede lockdown en het is moeilijk te voorspellen hoe lang dit nog gaat duren. Voor ons als organisatie past terughoudendheid betreffende de plannen voor 2021. Hoe graag we ook zouden willen, het is simpel weg te vroeg om weer op te starten met organiseren.

Wat kan nog wel?

Blijf trainen, stel doelen, ondersteun elkaar waar nodig, houdt je aan de voorgeschreven richtlijnen en blijf plezier houden in het hardlopen. Mochten er dan weer
evenementen worden gehouden sta jij fit aan de start. En dat geeft ons als organisatie hoop!