Eerste Edese Marathon en Heiderun afgelast wegens coronavirus

Ede – 10 juni 2020. De eerste Edese marathon en Heiderun die op 10 oktober 2020 zouden worden georganiseerd, gaat helaas niet door. Het hardloopevenement kan geen doorgang vinden vanwege de beoogde Corona-maatregelen.

De organisatie heeft het besluit moeten nemen na intensief overleg en acht het onverantwoord om in deze tijd een evenement van deze omvang te organiseren. Evert Schipper – voorzitter Climax Ede: “Bij het maken van onze keuze staan de gezondheid en veiligheid van onze deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers altijd voorop”. Maurits van Engelenhoven – voorzitter Heiderun: “Gezien alle ontwikkelingen de laatste weken en de onzekerheid rondom de organisatie van landelijke evenementen hebben we helaas geen andere keuze dan het evenement af te gelasten. We hopen dat we in 2021 alsnog een fantastisch evenement kunnen organiseren.”

Alle deelnemers krijgen zo snel mogelijk hun inschrijfgeld teruggestort.