Eerste Edese Marathon

Tweeënveertig kilometer en honderdvijfennegentig meter, beter bekend als de marathon en meteen ook misschien wel de beroemdste afstand in de hardloopwereld. Deze klassieke afstand kon tot nu toe niet officieel in Ede lopen worden. Tot in 2022, want op 24 september 2022 wordt hét hardloopevenement in Ede georganiseerd. Naast de klassieke Heiderun afstanden organiseert Stichting Heiderun in samenwerking met Atletiekvereniging Climax de eerste Edese Marathon!  Daarmee wordt een lang gekoesterde wens van Climax-voorzitter Evert Schipper en Maurits van Engelenhoven van de Heiderun werkelijkheid!

Het parcours

Het parcours van deze bijzondere run zal een samenvoeging van de Halve van de Heiderun en de Halve van de Groot Ginkelse Loop zijn. Deze 2 parcoursen zullen door een tijdelijke brug over de N224 aan elkaar verbonden worden. De run brengt je door de Sysselt en over de prachtige Ginkelse en Edese heide. De start en finish zijn bij het Akoesticum, welke je makkelijk kunt bereiken voor wie met de trein komt. Het is namelijk op loopafstand van station Ede-Wageningen.

Groen

Onze ambitie is om deze marathon zó groen mogelijk te organiseren. Ons streven is om het gebruik van plastic tot 0 te reduceren en ook het afval voor, tijdens en na de loop te beperken. Ook het thema gezond krijgt een belangrijke rol wat tot uiting zal komen in de catering.

Praktische informatie

Alle overige praktische informatie zullen we zo snel mogelijk hier publiceren of kun je lezen op deze pagina.

Inschrijven

Ben je enthousiast geworden? Inschrijven kan hier.

Op 10 oktober 2020 wordt de eerste Edese Marathon georganiseerd.
Op 24 september 2022 wordt de eerste Edese Marathon georganiseerd.