Praktische informatie

Hier lees je alle praktische informatie over de Heiderun en de Edese Marathon.

Inschrijven

Heb je vragen over je inschrijving? Mailen naar kan inschrijven@heiderun.nl

 

Medaille en shirt

Al je je inschrijft voor één van de afstanden van de Heiderun of voor de Edese Marathon, ontvang je automatisch een gave medaille als je over de finish komt. Optioneel kun je ook een t-shirt bestellen in het inschrijf-formulier. Dit shirt kost €19,95. De routes en de kleuren van de natuur op onze routes en de diverse routes zijn erin verwerkt💜💚💛 Het shirt kan t/m 1 september 2022 besteld worden.

Heiderun Medaille 2019 - praktische informatie 

Evenemententerrein en parkeren

Het start- en finishterrein is voor het Akoesticum in Ede. Kom je met de auto dan kun je parkeren bij de Reehorst en de borden volgen richting de start/finish. Parkeren mag alleen op de daarvoor bestemde parkeerplaats. Het kloppend hart van dit evenement is de oude appèlplaats tussen de Willem Friso Kazerne en de Prins Maurits Kazerne. Dit terrein ligt naast station Ede-Wageningen en is dus goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Hier vindt tevens de start en de finish plaats. Vanaf het station en de parkeerplaats begeleiden bordjes u naar dit terrein. Kom je met de fiets? Deze kan geplaatst worden nabij de start/finish.

Ophalen startnummer

Op het evenemententerrein vind je een tent waar je vanaf 8:00 uur je startnummer kunt ophalen. Na het ophalen van je startbewijs kun je je omkleden in de daarvoor bestemde ruimte. Op deze plek kan ook de bagage worden afgegeven en bevinden zich de toiletten. Je ontvangt twee polsbandjes; één voor om je pols en één voor aan je tas. Zo is de tas makkelijk terug te vinden zodra je weer naar huis gaat. Zorg dat je op tijd van tevoren aanwezig bent!

Starttijden

9.30 kidsrun

10.00 marathon

10.10 halve marathon

10.20 12 km

10.30 6 km

Tijdslimiet marathon

Voor de marathon geldt een tijdslimiet van 6 uur.  Deelnemers die na de deadline de finish passeren, worden niet meer opgenomen in de wedstrijduitslag.

Parcours

Ook dit jaar is het parcours uitgezet met bordjes. Op cruciale splitsingen zullen vrijwilligers staan voor vragen of calamiteiten. Houd elkaar onderweg in de gaten en verleen waar nodig hulp. Wij hebben diverse waterposten voor de deelnemers van de 12 kilometer, de halve marathon en de marathon. Deze zullen op strategische punten op het parcours worden opgesteld.

Catering

Uiteraard hebben we aan de inwendige mens gedacht voor na de run, neem je pinpas mee dan komt het goed!

Organisatie

De organisatie en vrijwilligers zijn herkenbaar aan de blauwe en gele hesjes en de tekst ‘Organisatie’ of ‘Vrijwilliger’.

Let op: tijdens het evenement worden er foto’s gemaakt die op Social Media worden geplaatst.