Organisatie Heiderun

Wij zijn de organisatie van de Heiderun, een frisse stichting die zich inzet voor het organiseren van een eendaags hardloopevenement op de Edese heide. Het is onze ambitie om met de Heiderun hardlopers binnen en buiten Nederland aan te moedigen om in actie te komen.

De opbrengsten worden ieder jaar geschonken aan een goed doel.

Aan de organisatie van de Heiderun werkt een enthousiast team mee. Elk van hen zorgt voor de uitwerking van een specifiek onderdeel van het evenement. Ook is er een enthousiaste groep vrijwilligers die een grote rol vervult voor de Heiderun. Voornamelijk tijdens de dag zelf steken zij de handen uit de mouwen waarvoor wij hen erg dankbaar zijn! Met elkaar zetten wij ons in om de Heiderun ieder jaar tot een groot succes te maken!

Wij dagen je uit!

De geschiedenis van de Heiderun begint bij Maurits van Engelenhoven, geboren en getogen Edenaar. Maurits heeft in 2016 meegedaan aan een halve marathon van Zuid-Afrika en wilde daarvoor een sponsorbedrag ophalen. Hiervoor wilde hij het groots aanpakken…

“Ik trainde veel op de Edese heide om me goed voor te bereiden op de omstandigheden in Kaapstad. Hardlopen op de heide is zwaar: veel zand en hoogteverschillen. Terwijl ik hiermee bezig was, bedacht ik me dat meer mensen deze omgeving zouden moeten zien en beleven. En hoe kan dat beter dan hardlopend?”

Op deze wijze is de Heiderun in 2016 ontstaan: een hardloopevenement in Ede waarbij de volledige opbrengst naar een goed doel gaat. De organisatie hiervan bleek een toffe uitdaging die Maurits samen met een enthousiast team graag aanging. De eerste editie in september 2016 was een groot succes met ruim 250 deelnemers, vanuit Nederland en Duitsland!

Vanwege dit succes en de enthousiaste reacties die we van deelnemers terugkregen, is er besloten om van de Heiderun een jaarlijks terugkerend event te maken!