Organisatie Heiderun

Wij zijn stichting Heiderun, een frisse stichting die zich inzet voor het organiseren van een eendaags hardloopevenement op de Edese heide. Het is onze ambitie om met de Heiderun hardlopers binnen en buiten Nederland aan te moedigen om in actie te komen.

De opbrengsten worden ieder jaar geschonken aan een goed doel. In 2016 hebben we de opbrengst aan A21 geschonken, in 2017 hebben we voor Support Casper gekozen en in 2018 ging de opbrengst naar Manage zonder Drempels.

Aan de organisatie van de Heiderun werkt een enthousiast team mee. Elk van hen zorgt voor de uitwerking van een specifiek onderdeel van het evenement. Ook is er een enthousiaste groep vrijwilligers die een grote rol vervult voor de Heiderun. Voornamelijk tijdens de dag zelf steken zij de handen uit de mouwen waarvoor wij hen erg dankbaar zijn! Met elkaar zetten wij ons in om de Heiderun ieder jaar tot een groot succes te maken!

Wij dagen je uit!

De geschiedenis van de Heiderun begint bij Maurits van Engelenhoven, geboren en getogen Edenaar. Maurits heeft in 2016 meegedaan aan een halve marathon van Zuid-Afrika en wilde daarvoor een sponsorbedrag ophalen. Hiervoor wilde hij het groots aanpakken…

“Ik trainde veel op de Edese heide om me goed voor te bereiden op de omstandigheden in Kaapstad. Hardlopen op de heide is zwaar: veel zand en hoogteverschillen. Terwijl ik hiermee bezig was, bedacht ik me dat meer mensen deze omgeving zouden moeten zien en beleven. En hoe kan dat beter dan hardlopend?”

Op deze wijze is de Heiderun in 2016 ontstaan: een hardloopevenement in Ede waarbij de volledige opbrengst naar een goed doel gaat. De organisatie hiervan bleek een toffe uitdaging die Maurits samen met een enthousiast team graag aanging. De eerste editie in september 2016 was een groot succes met ruim 250 deelnemers, vanuit Nederland en Duitsland!

Vanwege dit succes en de enthousiaste reacties die we van deelnemers terugkregen, is er besloten om van de Heiderun een jaarlijks terugkerend event te maken!

 

 

Marieke van Hunen – Parcours

Mijn naam is Marieke van Hunen. Naast fysio-, manueel therapeut en bewegingswetenschapper op Papendal, ben ik sportliefhebber en vrijwilliger. Ik loop zelf alles tussen de 3000 meter en de marathon. Daarom vind ik het zo gaaf om zelf te helpen bij de organisatie van de marathon. Mijn focus zal komen te liggen op het parcours. Zo vaak mogelijk geniet ik van onze prachtige achtertuin. Hardlopen, racefietsen, mountainbiken, wandelen… De Veluwe heeft zoveel moois te bieden! Als hardloper, bestuurslid en trainer bij Climax in Ede, ben ik nu al trots op dit initiatief. Ik hoop dat we er 10 oktober met alle organisatoren, vrijwilligers en deelnemers een hele mooie dag van gaan maken! Aan mij zal het in ieder geval niet liggen. Tot 10 oktober!

 

Anouk Verstappen-Bos – Marketing / Promotie

Mijn naam is Anouk en naast mijn werk als online marketeer bij diverse sportformules vind ik het vooral erg leuk om deel te nemen aan gezellige hardloop-evenementen. Geen lange afstanden en toptijden voor mij, maar vooral plezier in het sporten vind ik belangrijk. Naast hardlopen ben ik ook wekelijks te vinden bij Squash Ede. Jaren geleden liep ik de Heiderun Ede en inmiddels betrokken bij de marketing voor dit prachtige evenement. Ik hoop dat we op 10 oktober een record aantal lopers mogen verwelkomen voor een geweldige run!

 

Joyce van Assen – Inschrijvingen

Ik ben Joyce en frisse en sportieve twintiger. Oorspronkelijk kom ik uit Veenendaal maar sinds enkele jaren woon ik al in het mooie Ede. Tijdens mijn dagelijkse leven ben ik veel bezig met sport & voeding. Ik ben ondernemer, bij New You, Food & Coaching begeleid ik mensen naar een gezondere levensstijl en ik mag diverse soorten training geven bij Allround Training Ede. Hardlopen vind ik heerlijk, hier kan ik mijn hoofd bij leeg maken en ik ben meteen lekker buiten, het liefste in de natuur. En wat hebben we een mooie natuur in Ede & omstreken. Naast hardlopen ben ik ook veel bezig met lange afstandswandelen (4daagse) en obstacle runs. Als ik niet aan of met sporten bezig ben ontspan ik graag met een goed boek, koken of een filmpje.