Goede doel 2022 bekend!

Het goede doel van 2022 is bekend!

Het goede doel van 2022 is bekend! Bij het 5-jarig jubileum van de Heiderun en de organisatie van de 1e Marathon van Ede hoort natuurlijk ook een bijzonder goed doel. Wij steunen dit jaar The Girl Movement uit Ede.

 

The Girl Movement

The Girl Movement is een Edese stichting voor en door meisjes, voor en door vrouwen. Een sisterhood waarin ze samen het leven delen. Ze doen dit vanuit het verlangen meiden en jonge vrouwen die nieuw zijn in Nederland een plek te bieden waar ze zich thuis voelen, waar ze relaties aan kunnen gaan met Nederlanders, waar ze zich geliefd voelen met hun culturele achtergrond en uitgedaagd worden tot ontwikkeling. Deze sisterhood is uitgegroeid tot een netwerk van 120 meiden en jonge vrouwen, voornamelijk afkomstig uit Syrië, Eritrea, Jemen, Palestina, Sudan, Somalië en Nederland.

Iedere week komen ze bij elkaar en doen ze allerlei activiteiten, zoals meidenvoetbal, een wandeling in het bos, weerbaarheidstraining, uit logeren, een spelletjesmiddag of het bezoeken van een evenement in Ede. Verjaardagen worden samen gevierd, ze gaan samen naar solliciaties en maken samen hun huiswerk. Door deze activiteiten heen wordt er een persoonlijke relatie gebouwd en worden er vriendschappen gesloten. Op een ongedwongen manier worden de meiden en jonge vrouwen uitgedaagd tot een succesvolle participatie en integratie in de Edese samenleving.

 

Bijdrage 

De volledige opbrengst van de Heiderun wordt aan het goede doel gedoneerd. Bij jouw inschrijving kun je een extra bijdrage achterlaten voor de stichting ‘The Girl Movement’. Dit bedrag zal volledig naar de stichting gaan. Wil jij ook een steentje bijdragen? Schrijf je dan nu in voor de Heiderun of de Edese Marathon.