Informatie over doorgaan Heiderun en Eerste Edese marathon

Informatie over doorgaan Heiderun en Eerste Edese marathon

 

De organisatie van de PBC Group Heiderun 2020 en Eerste Edese Marathon – powered by Broekhuis wacht nieuwe maatregelen voor evenementen na 1 september 2020 van het RIVM af en hoopt half juni de beslissing te nemen óf en zo ja, in welke vorm de PBC Group Heiderun en Eerste Edese Marathon – powered by Broekhuis op 10 oktober 2020 door kan gaan.

Maurits van Engelenhoven: “Bij ons evenement komen mensen uit heel Nederland en het aantal deelnemers is inmiddels dermate hoog dat we geen klein evenement meer zijn. Daarom zullen we rekening moeten houden met de extra maatregelen die het RIVM heeft aangekondigd. Denk hierbij aan de 1,5 meter afstand tussen sporters, maar ook andere praktische zaken als watervoorziening langs de route, het publiek, uitgifte van startnummers en dergelijke moeten allemaal in een andere vorm als normaal worden gegoten.”

De organisatie houdt de situatie nauwlettend in de gaten en snapt dat mensen vragen hebben. Maurits: “Wij hebben daar op dit moment nog geen concreet antwoord op maar proberen zo snel mogelijk duidelijk te hebben óf en zo ja in welke vorm ons evenement op 10 oktober 2020 door kan gaan.”