Heiderun 2019 | Samenwerking Climax

‘Van elkaar leren en groeien’

Atletiekvereniging Climax en de organisatie van de Heiderun 2019 slaan de handen ineen. In 2019 wordt alweer de vierde editie van de Heiderun georganiseerd en hoe gaaf is het om dit samen te doen met dé atletiekvereniging van Ede en omgeving.

“Maurits van Engelenhoven van de Heiderun heeft ons benaderd om eens met elkaar na te denken over de toekomst van het hardlopen binnen gemeente Ede” vertelt Evert Schipper, voorzitter van Climax Ede. “Als atletiekvereniging kunnen we kennis en materialen uitwisselen met de organisatie van de Heiderun, om zo met elkaar een prachtige dag te regelen” vervolgt hij.

“Voor ons een unieke kans om met een professionele club samen te kunnen werken” benadrukt Maurits. “We hebben gekeken waar aan beide kanten de kwaliteiten liggen en waar we goed in zijn, zo kun je elkaar versterken.”

Zo kunnen alle deelnemers van de Heiderun 2019 drie avonden gratis komen trainen bij Climax. Dit alles onder begeleiding van gecertificeerde looptrainers. De avonden zijn op woensdag 28 augustus, 4 of 11 september. Als beginner start je om 19.00 uur en als gevorderde om 19.30 uur. De locatie is Sportparkweg 20 in Ede. Aanmelden is niet nodig, neem wel even je bevestiging van inschrijving mee voor Heiderun 2019. De gecertificeerde trainers bij Climax ontmoeten je graag!

“Ik vind het fantastisch dat Climax dit aanbiedt, zodat de deelnemers nóg beter voorbereid zijn op het zware parcours van de Heiderun” vertelt Maurits.

“Voor ons als atletiekvereniging is mooi om te zien hoe een burgerinitiatief uitgroeit tot een professioneel evenement waar deelnemers vanuit het hele land naar toe komen” vult Evert verder aan. “Mede dankzij de centrale ligging nabij station Ede-Wageningen is het een evenement met allure en daar willen wij graag aan bijdragen!”

Interesse in #heiderun2019?
Op zaterdag 14 september 2019 is het zover: Heiderun editie nummer 4! Ook dit jaar biedt de Heiderun uitdaging voor zowel de beginnende als gevorderde hardloper. Je kunt kiezen uit het rennen van de 3 kilometer, 6 kilometer, 12 kilometer of onze prachtige, maar loodzware halve marathon… Alle routes lopen over de schitterende Edese heide. Uiteraard is er ook aan de kinderen gedacht, zij kunnen meedoen aan de Kidsrun (600 meter). Bij de Heiderun gaan uitdaging, sportiviteit en plezier hand in hand. Na de run kan je daarom op het feestelijke terrein nog een hapje en drankje nuttigen. Niet onbelangrijk is dat de opbrengst volledig aan het goede doel wordt geschonken.

Schrijf je nu in via onderstaande button, tot dan!

inschrijven