Heiderun 2018 | Interview

Ervaringen delen vinden we belangrijk, zodat wij de Heiderun kunnen verbeteren en jij kunt lezen hoe leuk meedoen aan de Heiderun kan zijn! Daarom ga ik vandaag op pad met Hans Last. Hans heeft vorig jaar voor het eerst deelgenomen aan de Heiderun en ik ben benieuwd naar zijn ervaringen.

Hans vertelt me dat hij via zijn zus de Heiderun leerde kennen. “Naar aanleiding van haar positieve verhalen over de Heiderun, werd ik eigenlijk wel nieuwsgierig naar dit evenement. Ook moet ik bekennen dat er al een tijdje een afspraak was dat we samen zouden meedoen aan een sportief evenement. Voor we het wisten hadden we ons ingeschreven voor de Heiderun en konden de voorbereidingen gaan beginnen.”

De Heiderun is Hans erg goed bevallen. “De sfeer op het evenement was top. Ondanks de regenachtige weersomstandigheden zorgden de organisatoren én vrijwilligers ervoor dat alles vlekkeloos verliep. In hun enthousiasme werden de deelnemers meegenomen waardoor het een positieve dag bleef. Wij waren van plan de Heiderun te gaan lopen, door weer en wind!

De Heiderun daagt runners op verschillende niveaus uit, en dat sprak Hans erg aan. “Vorig jaar heb ik ervoor gekozen om de run van zes kilometer te lopen. Dit is mij erg goed bevallen, want door de regen was deze afstand voor mij echt een uitdaging. Het parcours is gedeeltelijk onverhard, dus je kan je voorstellen hoe dat er na een regenbui uitziet..”

Op de vraag wat Hans kan waarderen aan de Heiderun geeft hij aan: “Ik vind het mooi dat de Heiderun laagdrempelig is. Het terrein is én voelt voor iedereen toegankelijk. De sfeer is ontzettend goed dankzij het enthousiasme van de organisatie, vrijwilligers en runners. Ook vond ik het leuk om te zien dat ouderen (lees: 80+) meedoen aan de Heiderun.” De doorslag voor Hans om mee te doen aan de Heiderun was dat alle opbrengsten rechtstreeks naar een goed doel gaan. “Het geeft mij een goed gevoel: sportief bezig zijn en tegelijkertijd een goed doel steunen.”

Ook dit jaar is Hans van plan weer mee te doen aan de Heiderun. “Ook mijn partner en kinderen hopen erbij te zijn dit jaar. Vorig jaar heb ik namelijk gezien dat het ook voor ‘niet-runners’ een leuk evenement is qua amusement, eten en drinken. Zeker voor kinderen is het een uitje. Zij kunnen meedoen aan de Kidsrun van 600 meter en voor de kleinsten zijn er faciliteiten zoals schmink en een springkussen.”

Tot slot vraag ik Hans of hij nog een gouden tip heeft voor de organisatie van 2018. “Wat ik vorig jaar heb gemist, is de nadruk op gezond eten en drinken. Die tip zou ik willen meegeven. En verder, blijf vooral zo doorgaan!”

Nog niet overtuigd? Check hier alle foto’s en de aftermovie van vorige edities!

“Zien  we jou op de 1 september op  de Heiderun?”