Opbrengst Heiderun 2016

24 september 2016 vond de eerste editie van de Heiderun plaats, een hardloop evenement waarvan de opbrengst aan stichting A21 is geschonken. A21 is een internationale organisatie tegen mensenhandel. Afgelopen vrijdag hebben de initiatiefnemers van de Heiderun 2016 het opgehaalde bedrag overhandigd aan het kantoor van A21 in Amsterdam.

Samen met alle deelnemers, vrijwilligers en sponsors is €2.652,39 opgehaald, een resultaat waar iedereen ontzettend trots op mag zijn!

‘Dit bedrag overhandigen is voor ons als jonge organisatie een mijlpaal. Hier hebben we met elkaar aan gewerkt en dat maakt het bijzonder’ legt Maurits van Engelenhoven van de Heiderun uit. ‘Indrukwekkend om te zien hoeveel mensen, bedrijven en organisaties ons hebben geholpen met het organiseren van de Heiderun 2016’ vervolgt Tineke Bulthuis.

Dorien Lew van A21 Nederland benadrukt het belang van bewustwording creëren en fondsenwerving. ‘A21 strijdt wereldwijd tegen mensenhandel. De Heiderun 2016 heeft hier op beide punten aan bijgedragen en dat is geweldig. Samen kunnen we strijden voor gerechtigheid in de wereld en zodoende mensenhandel afgeschaft zien worden’.

Zowel Maurits als Tineke gaan persoonlijk kijken bij de projecten van A21 in Zuid-Afrika en Griekenland. ‘Deelnemers van de Muskathlon ervaren het als een levens veranderde reis en groeien in hun persoonlijke motivatie om zich in te zetten voor de strijd tegen onrecht’ aldus Mirjam Schotanus van de 4e Musketier. ‘Als organisatie van de Muskathlons in Zuid-Afrika en Griekenland zijn wij verantwoordelijk voor de atleten op locatie. De sportieve en financiële uitdaging is groot maar de beloning nog groter als de finish wordt gehaald!’

Ondertussen wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de Heiderun 2017. ‘We hebben ontzettend genoten van de eerste editie, voor nu is het zaak om in 2017 een tweede neer te zetten. Met elkaar brainstormen we over een nieuw goed doel waar we ons een jaar aan kunnen verbinden’.